Zoete Roemeling

Plukroute info

De Zoete roemeling is een appel die al vroeg in het jaar rijp is. Een lekkere appel om moes of appeltaart mee te maken. De boom geeft veel appels. Vanaf 1912 werd hij veel aangeplant in Nederland.

Bloeitijd: april
Pluktijd: oktober
Wat kun je oogsten: de vruchten (appels)

Recept:

Knolselderij met appel

Wat heb je nodig?

1 knolselderij
1 el olijfolie
2 zoete appels
2 el yoghurt
1 el mayonaise
1 tl mosterd
60 g walnoten

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de knolselderij en snijd in repen van 1 cm breed. Verdeel de knolselderij over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.

Snijd ondertussen de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne reepjes (julienne). Meng de yoghurt, mayonaise en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de walnoten grof. Verdeel de knolselderij, appel en walnoten over een schaal en meng de dressing erdoor.

gerecht

 

Bronnen: inforecept


logo puur permacultuur

De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur