Witte aalbes

Plukroute info

De witte aalbes Ribes rubrum ‘Witte Hollander’ heeft de grootste productie en de lekkerste smaak van alle witte aalbessen.  Omdat de bessen wit zijn, zien de vogels de bessen niet zo snel. Ondanks dat de bloei van de struik onopvallend is, is ‘Witte Hollander’ ook wanneer er geen bessen aanzitten, een aantrekkelijke struik.

Bloeitijd: april
Pluktijd: juni tot juli
Wat kun je oogsten: de vruchten

Recept:

Granite van aalbessen

Wat heb je nodig?

500 g aalbessen

vanillestokje

5 el honing

4 dl tokayer (Hongaarse witte wijn)

pan

zeef

platte doos

spatel

coupes

 

Wat moet je doen?

Was de aalbessen en houd een paar trosjes apart en ris ze.

Breng de aalbessen met 1 dl water en een opengesneden vanillestokje aan de kook en laat op laag vuur 10 min. trekken.
Giet door een fijne zeef en vang het sap op. Meng het sap met honing en laat in een platte doos bevriezen.

Schep als het ijs hard is met een metalen spatel af, verdeel over coupes en vul aan met wijn. Garneer met een trosje bessen.

 

Bronnen: infofoto besreceptfoto recept


logo puur permacultuur

De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur