Stel je voor…

Zou het niet mooi zijn als de weg naar je huis, naar school of naar je werk een Plukroute is? Zodat je kunt genieten van het groen en de vruchten gratis kunt plukken. Gewoon voor het oprapen, een overvloed, die samen wordt gedeeld.

In deze tijd waarin we niet meer zien waar ons voedsel letterlijk vandaag komt, waarin het spuiten van gif de norm is en waarin het meerendeel van de mensen nog nooit een bloem in een vrucht heeft zien veranderen ontstaat de vraag naar lokaal onbespoten voedsel, eerlijk geteeld en met liefde gedeeld. De Plukroute heeft als doel Nederland eetbaar te maken, toegankelijk voor iedereen en sterker nog… gratis voor iedereen.

Stadslandbouw, burgerparticipatie, biologisch voedsel, biodiversiteit en een groene, gezonde leefomgeving. Begrippen die je steeds vaker hoort en die steeds belangrijker worden.

De oogst is groter dan je denkt.

Onze bebouwde kom is een ideale omgeving om fruit, noten en kruiden te verbouwen. De temperatuur ligt een paar graden hoger, de wind wordt gebroken en de oogst is direct op de plek waar de behoefte ligt. Door openbaar groen eetbaar te maken, buurtbewoners erbij te betrekken en een speels, functioneel en vakkundig ontwerp te maken zorgen we voor een waardevolle verandering in de wijk.
De openbare ruimte wordt functioneler, aanleg en onderhoud gebeurd door buurtbewoners die daarin professioneel begeleid worden en de oogst die ontstaat is niet alleen het fruit, maar ook de verbindingen die ontstaan in de wijk en de educatie die de Plukroute als gevolg heeft.

De Plukroute in een notendop

Ons doel om Nederland eetbaar te maken begon in Tilburg in 2014. Op onze website vind je informatie over de verschillende projecten die we gerealiseerd hebben, wat onze werkwijze is en wat er zoals te plukken valt. Voor ons is dit slechts het begin… het smaakt naar meer omdat we zien dat mensen er gelukkig van worden, dat de omgeving ervan opfleurt en gezond voedsel uit je eigen wijk iets gewoons mag worden, voor iedereen!