Vijg

Plukroute info

De vijgenboom groeit ook in Nederland. Verse vijgen smaken heel anders dan de meestal gegeten gedroogde vijgen. Van vijgen wordt ook een jam gemaakt. Gedroogde vijgen zijn zoetig en kun je prima als gezonde vervanger voor snoep gebruiken. De vijg is gezond door zijn hoge gehalte aan vezels, kalium, calcium, mangaan en vitamine B6.

Bloeitijd: mei
Pluktijd: juli tot december
Wat kun je oogsten: de vruchten

Recept:

Salade met vijgen

Wat heb je nodig?

1 stronk bleekselderij
ong. 200 gr vijgen
3 appels
kan nog mandarijn toevoegen

voor dressing:
kleine creme fraiche
2 eetlepels yoghurt
veel kaneel

 

Wat moet je doen?

Snijd de vijgen, bleekselderij, appel in stukjes, en eventueel de mandarijn. Voeg de creme fraiche, yoghurt en kaneel in bakje samen en meng het goed. Serveer de salade apart van de dressing zodat de salade niet te zompig wordt.

 

Bronnen: infofoto vijgreceptfoto recept


logo puur permacultuur

De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur