Plukroute info
Veldzuring is een lekkere wilde groente. In Nederland zijn we door Albert Heyn geïnstrueerd om alleen in de supermarkt eten te kopen maar in de diverse buitenlanden om ons heen wordt naar hartenlust groenten uit de natuur geplukt. Veldzuring is een wilde groente die overal in Nederland voorkomt.
Bloeitijd: april tot september
Pluktijd: maart tot september
Wat kun je oogsten: de bladeren
Recept:
Veldzuring- brandnetelsoep
Wat heb je nodig?
1 ui (fijn gesnipperd)
gemengde soepgroenten
1 el plantaardige olie
200 g brandnetelblaadjes
200 g veldzuring
1 laurierblad
1/2 liter *frugolabouillon of groentebouillon
zout
peper
geraspte nootmuskaat
2 el zure room
Wat moet je doen?
Was de soepgroenten en maak ze schoon en snij ze in kleine blokjes
Was de brandnetel en de veldzuring en haal de slechte blaadjes eruit
Smoor de groenten en de ui in wat olie
Voeg de brandnetel en de veldzuring toe samen met de laurier
Voeg de bouillon erbij en laat 10 a 15 min koken op een laag vuur
Op smaak brengen met zout en peper en nootmuskaat
Laurier verwijderen en de soep mixen met de mixer
Van het vuur de room erdoor roeren en even doorwarmen (niet koken!!)
Bronnen: info, foto veldzuring, recept, foto recept
De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur