Plukroute info
De Udense Spaanse is een lekkere zoete kers met geelrode vruchten. Deze kers bloeit met een pracht aan witte bloemen, alleen dit zou al een reden kunnen zijn om deze boom te poten!
Bloeitijd: begin mei
Pluktijd: juli
Wat kun je oogsten: de vruchten
Recept:
Hollandse kersenflapjes
Wat heb je nodig?
4 plakken bladerdeeg
amandelschaafsel
1 los geklopt ei met een beetje room
500 gram kersen zonder pitten
150 ml water
150 gram suiker
15 gram maïzena
poedersuiker
Wat moet je doen?
Kook de ontpitte kersen met de suiker tot ze zacht worden en los de maïzena in het water op, zodra de kersen koken en zacht zijn voeg je de in water opgeloste maïzena toe. Laat dit mengsel goed afkoelen. Verwarm de oven op 180 graden. Leg de bladerdeeg plakjes klaar en schep in het midden de koudgeworden kersen. Klap de bladerdeeg flappen in een driehoek en druk de randen goed aan. Bestrijk de bovenkant met ei/roommengsel en de amandelschaafsel. Laat de flappen een half uur staan alvorens ze de oven in gaan. Bak de flappen in ca. 20 minuten gaar. Bestrooi na afkoelen met poedersuiker.
Bronnen: info, foto kers, recept, foto recept
De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur