Wat heb je nodig?
75 gr ongezouten roomboter
200 gr Bastognekoeken
200 gr chocolade puur
500 gr mascarpone
500 gr ricotta
4 eieren
150 gr donkere basterdsuiker
150 gr verse Tayberries
- Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Smelt de boter. Verkruimel de koek in de keukenmachine en meng de boter erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan.
- Hak de chocolade in stukjes en doe in een vuurvaste kom die in een pan past. Breng een laag water tegen de kook aan en hang de kom met chocolade erin. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade rustig smelten (au bain-marie).
- Doe de mascarpone, ricotta, eieren en suiker in de keukenmachine en meng kort (maximaal 1 min.) en op de laagste stand tot een egale massa. Roer door de gesmolten chocolade. Schenk in de bakvorm. Houd wat Tayberries achter en verdeel de rest over de vulling. Bak de taart ca. 1 uur in het midden van de oven.
- Zet de oven uit, maar laat de cheesecake erin staan en in 3 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Garneer met verse Tayberries. Lekker!