Plukroute info
Hoewel de Schone van Boskoop een oud ras is wordt hij nog veel verkocht en is hij erg populair. Deze groenbruine tot bruinrode appel is zeer geschikt voor verwerking in bijv. appeltaart. De stukjes appel houden tijdens het koken goed hun vorm. Een bekenden koosnaam van de Schone van Boskoop is Goudreinet. De ‘Belle de Boskoop’ is over de hele wereld te vinden, aangezien zijn uitmuntende kwaliteit als verwerkingsappel.
Bloeitijd: januari
Pluktijd: oktober
Wat kun je oogsten: de vruchten
Recept:
Appel met zalm
Wat heb je nodig?
200 gr veldsla
600 gr gerookte zalm
2 gekookte bieten
2 fris appels
1 el witte wijn azijn
3 el olijfolie
2 tl mosterd
1 tl honing
Peper en zout
Wat moet je doen?
Maak met een parisienne boortje bolletjes uit de rode biet. Heb je geen parisienne boortje dan kan je natuurlijk ook plakjes of blokjes snijden.
Maak een dressing van de azijn, olie, mosterd, honing en breng deze op smaak met wat peper en zout.
Snij de appel in dunne partjes.
Verdeel de veldsla over het bord en leg daarop drie plakjes gerookte zalm.
Verdeel de biet en de appel rondom de salade.
Maak het af met de dressing.
Bronnen: info, foto appel, recept, foto recept
De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur