Rozemarijn

Plukroute info

Rozemarijn is zo’n typisch kruid dat bijna iedereen kent, maar wanneer je vraagt: ‘Waar smaakt rozemarijn dan precies naar?’, kunnen er maar weinig echt antwoord op geven. De omschrijving van de smaak kan je het best proberen te vangen in een bijna poëtische zin zoals: de frisse smaak van dennen met een vleugje harsig zoet.

Bloeitijd: juli tot september
Pluktijd: het hele jaar
Wat kun je oogsten: de vruchten

Recept:

Kip met honing en rozemarijn

Wat heb je nodig?

1 of 2 theelepels olijfolie

2 kipfilets, in reepjes

2 theelepels gedroogde rozemarijn of verse takjes

2 theelepels honing

1 snufje paprikapoeder

Zout en peper naar smaak

1 theelepel olijfolie

 

Wat moet je doen?

Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg de kipreepjes in de pan.

schenk 1 theelepel honing over de kip. Bestrooi met paprikapoeder, een beetje zout en peper en een theelepel rozemarijn.

Bak de kip 5 minuten en draai dan om.

Schenk de rest van de honing over de kip en kruid nu deze kant met paprikapoeder, zout en peper.

Dien op als de kip gaar en goudbruin is aan beide kanten.

Foto recept: Honing en rozemarijn kip

Bronnen: info, foto kruiden, recept, foto recept


logo puur permacultuur

De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur