Regina

Plukroute info

Regina De Regina is een niet barstgevoelige zoete donkerrode kers die goed is voor consumptie. Deze zeer bekende Kersenboom bloeit laat en heeft een late rijpheid,waardoor de vruchten meer zonuren krijgen,dit is zeker terug te proeven in de smaak.

Bloeitijd: mei
Pluktijd: augustus
Wat kun je oogsten: de vruchten

Recept:

Muffins op basis van  yoghurt en kersen

Wat heb je nodig?

 

250 gram zelfrijzend bakmeel

½ theelepel zout

100 gram kersen

1 ei

1 eidooier

150 gram palmsuiker of basterdsuiker

225 gram Griekse yoghurt met kers

80 gram ongezouten roomboter

 

Wat moet je doen?

Doe het zelfrijzende bakmeel samen met het zout en de kersen in een kom en schep dit even goed om.

Smelt de boter ondertussen in een steelpannetje en verwarm de oven voor op 180°C.

Klop het ei, de eidooier en de palmsuiker met een elektrische mixer luchtig tot het wittig begint te worden. Voeg de Optimel Yoghurt Griekse stijl toe en klop dit nogmaals goed door.

Voeg terwijl je blijft mengen de gesmolten boter toe. Klop net zolang tot alle boter goed is opgenomen.

Schenk de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten in de kom en vouw het geheel met een pannenlikker om tot alles goed gemengd is. Het is een extreem dik mengsel, bijna koekdeeg!

Schep de muffinvormpjes tot drie-kwart vol met het beslag.

Bak de muffins vervolgens in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar. De muffins zijn goed wanneer je er met een satéprikker inprikt en deze er weer schoon uitkomt.

 

Muffins met yoghurt en kersen

Bronnen: infofoto kersreceptfoto recept


logo puur permacultuur

De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur