Princes Noble

Plukroute info

Deze appel wordt al sinds mensen heugenis gekweekt in Boskoop. De Princes Noble is vooral een hele mooie appel. Hij is goed uit de hand te eten. De schil is glad, het vruchtvlees zacht. De appel geurt zeer aromatisch.

Als je deze appel kookt wordt hij bitter.

Half oktober kan je de Princes Noble plukken. In november is hij lekker om te eten.

De boom groeit mooi op en vormt een stevige kroon. Hij geeft goede oogsten.

Bloeitijd: apri-mei
Pluktijd: oktober
Wat kun je oogsten: de vruchten (appels)

Recept:

Appelcrumble

Wat heb je nodig?

Voor het deeg
200 g Honig zelfrijzend bakmeel
125 g suiker
120 g boter in kleine klontjes

Voor de vulling
500 g appels, geschild en in stukjes
80 g suiker
2 theelepels kaneel

Wat moet je doen?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden, heteluchtoven op 180 graden
2. Meng het zelfrijzend bakmeel met de suiker. Roer de klontjes boter erdoor en en wrijf het mengsel tussen je vingers tot het deeg een kruimelige structuur heeft
3. Meng de appels met de suiker en de kaneel en leg dit in een ingevette lage ovenschaal
4. Strooi de deeegkruimels erover en druk het iets aan
5. Zet de ovenschaal ca. 30 minuten in het midden van de oven. Bak de crumble tot het deeg lichtbruin en krokant is.

apple crumble

Bronnen:  infofoto appel, receptfoto recept


logo puur permacultuur

De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur