Plukroute info
De Ontario is een flauw zuur, iets kruidig smakende appel. Hij is zowel voor de hand als voor de moes goed bruikbaar. De boom heeft een langzame, zwakke groei. Hij geeft om het jaar een oogst. De appels zijn in oktober plukrijp. Pas in januari zijn ze lekker om te eten. De appels zijn lang houdbaar, tot ver in maart.
Bloeitijd: april
Pluktijd: oktober
Wat kun je oogsten: de vruchten (appels)
Recept:
Appelmoes
Wat heb je nodig?
4 flinke appels (ca. 1 kg)
75 – 100 gram suiker (naar smaak)
1 dl water
eventueel een klein beetje kaneel
Wat moet je doen?
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes
Doe de stukjes appel in de pan met het water en kook dit op een gematigd vuur tot de appelstukjes helemaal tot moes gekookt zijn (duurt ca. 10 minuten)
Blijf wel regelmatig roeren!
Meng de suiker er naar smaak doorheen
Eventueel nog wat kaneel door de appelmoes mengen voor wat extra smaak
Bronnen: info, foto appel, recept
De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur