Ontario moesappel

Plukroute info

De Ontario is een flauw zuur, iets kruidig smakende appel. Hij is zowel voor de hand als voor de moes goed bruikbaar. De boom heeft een langzame, zwakke groei. Hij geeft om het jaar een oogst. De appels zijn in oktober plukrijp. Pas in januari zijn ze lekker om te eten. De appels zijn lang houdbaar, tot ver in maart.

Bloeitijd: april
Pluktijd: oktober
Wat kun je oogsten: de vruchten (appels)

Recept:

Appelmoes

Wat heb je nodig?

4 flinke appels (ca. 1 kg)
75 – 100 gram suiker (naar smaak)
1 dl water
eventueel een klein beetje kaneel

Wat moet je doen?

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes
Doe de stukjes appel in de pan met het water en kook dit op een gematigd vuur tot de appelstukjes helemaal tot moes gekookt zijn (duurt ca. 10 minuten)
Blijf wel regelmatig roeren!
Meng de suiker er naar smaak doorheen
Eventueel nog wat kaneel door de appelmoes mengen voor wat extra smaak

 

Bronnen: infofoto appel, recept


logo puur permacultuur

De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur