Plukplekken op de kaart

Plukplekken op de kaart

Plukroute Nijmegen Dukenburg

Aan de tekst op de Nijmeegse pagina mag worden veranderd: In oktober 2021 is begonnen aan de aanplant van de plukroute door Meijhorst (Nijmegen Dukenburg). Dat najaar is er een Bessentocht, een Tipiveld en een Boomgaard aangeplant. In het voorjaar van 2022 zijn daar een Bosrand en een Lindenlaan bij komen. De plukroute Meijhorst is in mei 2022 feestelijk geopend.

Kleinfruit tipi's

Op het tipiveld staan vijf kastanjehouten tipi’s. Deze worden in de komende jaren overgroeid door verschillende fruitranken zoals de witte druif, tayberry, en kiwibessen. Deze ranken zijn doornloos en kinderen kunnen daardoor veilig in de tipi’s spelen.

Bessentocht

Hierin zijn 8 plantvakken aangeplant met verschillende bessensoorten en eetbare bloemen. Zoals de honingbes, fazantenbes, blauwe-, zwarte- en rode bes. De eetbare bloemen zij onder andere de dropplant en de daglelie. Langs de rand van de plantvakken zijn diverse informatiebordjes opgehangen waarop staat wat er groeit, wanneer het bloeit, wat je kunt oogsten en wanneer.

Boomgaard

Voor basisschool de Meiboom is een slinger aan fruitbomen geplaatst. Het is een mengeling van oude rassen peren, appels en abrikozen die om en om zijn aangeplant. Ook staan er wat uniekere soorten tussen zoals de Nashipeer. Tussen de bomen staan verschillende bloemen (niet eetbaar) en rode aalbessen. Deze zullen insecten en vogels aantrekken die weer goed zijn voor de bestuiving van de fruitbomen. De kinderen van de basisschool zullen de bomen elk jaar zien groeien en er steeds meer van kunnen plukken.

Deze plukroute is gefinancierd door: