Morel

Plukroute info

Morellen zijn zure kersen. Het zijn, net als gewone kersen, steenvruchten dus met een harde pit in het midden. Morellen zien er uit als gewone kersen, rood tot donkerrood van kleur met rood vruchtvlees en een pit. Het grote verschil is de smaak. De morel is zo zuur dat deze alleen als de kers echt helemaal rijp is, geschikt is om zo te eten.

Bloeitijd: april
Pluktijd: juni
Wat kun je oogsten: de vruchten

Recept:

Koffie met kersen dessert

Wat heb je nodig?

1 pot kersen op sap, ontpit
4 plakken chocoladecake
250 ml slagroom
250 ml mascarpone
1 kopje sterke koffie
3 eetl suiker
chocolade koffieboontjes om te garneren

 

Wat moet je doen?

Snijd de cake in kleine stukjes en dus deze zachtjes op de bodem van de glazen. Verdeel ongeveer 1 a 2 eetlepels koffie per glas er over de cake en laat even intrekken. Klop inmiddels de slagroom met de suiker stijf en meng met de mascarpone. Schep wat room op de cake en strijk glad. Laat de kersen uitlekken en verdeel ze over de room, houd er 4 apart. Schep nog een toef room op der kersen en garneel met de overgbleven kersen en koffieboontjes. Serveer direct of bewaar zolang in de koelkast.

kersencoup met koffie

Bronnen: infoinfo kersreceptfoto recept


logo puur permacultuur

De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur