Plukroute info
De afkomst van deze zeer bekende en in ons land gezochte kers is niet meer te achterhalen. In de Betuwe vindt men hiervan groote boomgaarden met zeer oude boomen. Het is de bekendste soort kers en kan door vele soorten worden bestoven.
Bloeitijd: april tot mei
Pluktijd: juli tot augustus
Wat kun je oogsten: de vruchten
Recept:
Kersenbonbons
Wat heb je nodig?
20 mooi erijpen kersen met steeltje
10 el kersenlikeur
300 gram pure chocolade
Bakpapier
Wat moet je doen?
Prik de kersen met een cocktailprikker meerdere keren in en leg ze in een kommetje. Schenk de likeur erop en laat de kersen zo ongeveer 2 uur marineren. Smelt 2/3 van de chocolade in een kom boven een pan met heet water (au bain-marie) . Als de chocolade gesmolten is haal je de kom van de pan en los je de rest van chocolade 1/3 op in de al gesmolten chocolade.
Laat de kersen uitlekken, dep ze eventueel een beetje droog en haal de kersen (hou ze vast aan het steeltje) door de gesmolten chocolade op bakpapier harden en haal ze daarna nogmaals door de gesmolten chocolade, zodat het chocolade laagje lekker dik wordt. Laat ook dit weer harden. Vermeld er wel bij dat de bonbons gemaakt zijn van verse kersen en dus een pit bevatten!
Bronnen: info, foto kers, recept, foto recept
De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur