Plukroute info
Klaverzuring groeit met zijn wit-violette bloemen in schaduwrijke bossen. Het verdraagt geen hitte en laat zich het beste koud verwerken in b.v. kruidenboter, kruidenolie, dips, saladedressings en pesto. Als pesto past het perfect bij pasta, aardappelrosti’s en op gestoofde groenten. De pesto is in de koelkast ca. 3 weken houdbaar.
Bloeitijd: april tot mei
Pluktijd: maart tot juni
Wat kun je oogsten: de vruchten
Recept:
Pesto van klaverzuring
Wat heb je nodig?
20 g klaverzuring
80 g verse bladspinazie
60 g hazelnoten
120 g Parmezaanse kaas
50 ml walnotenolie
50 ml olijfolie,
citroensap
zout
suiker
Wat moet je doen?
De klaverzuring en bladspinazie afspoelen, droog schudden en schoonmaken. Samen met de beide oliën en citroensap pureren. Hazelnoten in een pan roosteren, laten afkoelen en fijnhakken. De Parmezaanse kaas raspen en met de resterende ingrediënten vermengen. Het geheel met zout en suiker op smaak brengen. Klaar!
Bronnen: info, foto klaverzuring, recept, foto recept
De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur