Plukroute info
Kervel is een kruid dat verwant is aan peterselie en koriander. Het ultieme gerecht met kervel is de kervelsoep, want daarin komt de aparte licht zoete anijsachtige smaak van kervel het best tot zijn recht. De fijne jonge groene blaadjes zijn heel aromatisch. Kervel wordt meestal geoogst van 1-jarige planten omdat de jonge blaadjes het lekkerste zijn.
Bloeitijd: mei tot juli
Pluktijd: april tot september
Wat kun je oogsten: de bladeren
Recept:
Wortel- kervelsaus
Wat heb je nodig?
750 g wortels, geschrapt en in reepjes of plakjes
10 g boter
100 ml groentebouillon (van een tablet)
150 ml crème fraîche
2 eetlepels witte wijn
1 theelepel mosterd
1-2 eetlepels allesbinder
½ theelepel suiker
3 eetlepels kervel, fijngehakt
Wat moet je doen?
Doe de wortels met de boter, bouillon, crème fraîche, wijn, mosterd, allesbinder, zout, peper, suiker en kervel in een schaal. Meng en verwarm afgedekt 6 minuten op 850 watt in de magnetron en vervolgens 10 minuten op 450 watt.
Bronnen: info, foto kruiden, recept, foto recept
De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur