Kervel

Plukroute info

Kervel is een kruid dat verwant is aan peterselie en koriander. Het ultieme gerecht met kervel is de kervelsoep, want daarin komt de aparte licht zoete anijsachtige smaak van kervel het best tot zijn recht. De fijne jonge groene blaadjes zijn heel aromatisch. Kervel wordt meestal geoogst van 1-jarige planten omdat de jonge blaadjes het lekkerste zijn.

Bloeitijd: mei tot juli
Pluktijd: april tot september
Wat kun je oogsten: de bladeren

Recept:

Wortel- kervelsaus

Wat heb je nodig?

750 g wortels, geschrapt en in reepjes of plakjes

10 g boter

100 ml groentebouillon (van een tablet)

150 ml crème fraîche

2 eetlepels witte wijn

1 theelepel mosterd

1-2 eetlepels allesbinder

½ theelepel suiker

3 eetlepels kervel, fijngehakt

 

Wat moet je doen?

Doe de wortels met de boter, bouillon, crème fraîche, wijn, mosterd, allesbinder, zout, peper, suiker en kervel in een schaal. Meng en verwarm afgedekt 6 minuten op 850 watt in de magnetron en vervolgens 10 minuten op 450 watt.

Bronnen: info, foto kruiden, recept, foto recept


logo puur permacultuur

De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur