Plukroute info
Zoete kleine kersen die vrijwel tot augustus op de boom kunnen blijven hangen. Makkelijke boom voor kinderen – ze kunnen er altijd bij en er zijn altijd genoeg vruchtjes. Door zijn dichte begroeiing is het een goede struik om te gebruiken als windbreker, haag of voor beschutting van diertjes in de tuin.
Bloeitijd: bloesem verschijnt in april
Pluktijd: Juli tot augustus
Wat kun je oogsten: Kersen
Recept:
Monchou kersentaart
Wat heb je nodig?
Voor de bodem:
300 gram country koekjes of 300 gram bastognekoeken. 125 gram roomboter.
Voor de vulling:
200 gram monchou, 75 gram witte basterdsuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 250 ml slagroom, 1 zakje klopvast, 500 gram verse kersen
Wat moet je doen?
Maal de koekjes fijn tot paneermeel (niet tot stuifmeel). Laat de boter wat zachter worden en kneed het daarna door de koekjes. Bekleed de springvorm met bakpapier. Verdeel het koekmengsel over de bodem en zet de vorm in de koelkast.
Haal de monchou op tijd uit de koelkast, zodat hij iets zachter wordt. Klop de slagroom (op 5 el na) stijf met de vanillesuiker en de klopvast. Prak de basterdsuiker door de monchou. Als de monchou niet te massief meer is, doe je er de 5 ongeklopte lepels slagroom door en meng je het goed tot een gelijk mengsel. Meng vervolgens de geklopte slagroom door de monchou en probeer het mengsel zo luchtig mogelijk te houden. Stort dit op de koekbodem en verdeel netjes zodat hij overal even dik is. Zet het blik even in de koelkast om de taart op te laten stijven. Vervolgens doe je de kersen erover en laat je de taart nog wat langer in de koelkast opstijven.
Bronnen: info, foto kersenstruik, recept, foto recept
De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur