Kerrie

Plukroute info

Kerrie, in België curry genoemd, is een in de keuken gebruikt mengsel van specerijen, en ook wel de naam voor de daarmee bereide gerechten. Het woord kerrie is een verbastering van het Tamil-woord kari, wat saus betekent

Bloeitijd: juli tot augustus
Pluktijd: hele jaar
Wat kun je oogsten: de vruchten

Recept:

Kip-cocktail met ananas, gember en appel

Wat heb je nodig?

300 gr kipfilet
1/2 l water
1 kippenbouillontablet
1 zoetzure appel
citroensap
2 ananasschijven
1 el creme fraiche
1 el mayonnaise
1 el gembersiroop
2 tl kerrie
zout en pepr
1 tl suiker
enkele blaadjes ijsbergsla

 

Wat moet je doen?

Breng het water met het bouillontablet aan de kook. Leg de kipfilet erin, breng het opnieuw tegen de kook en laat de kip heel zachtjes gaar trekken in 20 minuten. Laat daarna afkoelen.
Snij het kippenvlees en de appel in dobbelsteentjes (besprenkel de appelstukjes met citroensap tegen verkleuren) en de 2 ananasschijven in stukjes. Doe het mengsel in een kom.
Roer kerrie, gembersiroop, door de creme fraiche samen met de mayonaise. Giet dit over het kippenmengsel en laat het een kwartier staan.
Bekleed 4 mooie cocktail glazen met blaadjes sla en schep er de kipcocktail op.
Geef er eventueel geroosterd brood of toast en boter bij.

 

Bronnen: infofoto kruidenreceptfoto recept


logo puur permacultuur

De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur