Juttepeer

Plukroute info

De juttepeer wordt al eeuwen in de Nederlanden geteeld; tot het begin van de twintigste eeuw was dit een populaire vrucht vanwege zijn fijne aroma en smeltende mondgevoel. Nu is de juttepeer met moeite te vinden, hetgeen vermoedelijk ook te wijten is aan de zeer beperkte houdbaarheid van deze vrucht. De boom kan vrij hoog worden en bloeit wit. Hij produceert een groot aantal flesvormige kleine vruchten.

Bloeitijd: april
Pluktijd: augustus tot oktober
Wat kun je oogsten: de vruchten

Recept:

Gebakken peertjes

Wat heb je nodig?

4 handperen

2 eetlepels boter (ongezouten)

1 eetlepel gembersiroop

1 eetlepel vijf kruidenpoeder

 

Wat moet je doen?

Peren schillen, halveren, klokhuizen verwijderen en in dunne partjes snijden. Perenpartjes in pan met boter op matig vuur in ca. 5 minuten lichtbruin en zacht bakken. Afblussen met gembersiroop en bestrooien met kruidenpoeder.

Bronnen: infofoto peerreceptfoto recept


logo puur permacultuur

De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur