Plukroute info
De jostabes is een diepblauw-zwarte bes die de kruising is tussen een zwarte bes en een kruisbes. De smaak lijkt op die van de zwarte bes, maar is iets minder zoet en heeft tegelijkertijd het friszurige van kruisbessen. De bes is groter dan de zwarte bes en heeft een doorsnede van 1-1,5 cm.
Bloeitijd: midden april
Pluktijd: half juli
Wat kun je oogsten: de vruchten
Recept:
Eton Mess
Wat heb je nodig?
250 ml slagroom
100 gr meringue schuimpjes (kant en klaar of zelf gemaakt)
1 zakje vanillesuiker
150 gr jostabessen
Wat moet je doen?
Klopt de slagroom met de vanillesuiker stijf en pureer de helft van de jostabessen fijn. Even bij elkaar voegen en omscheppen. Doe het mengsel in een glas en verdeel er af en toe was hele bessen tussen. Garneer het met bessen en brokjes schuim en je hebt een heerlijk ‘messy’ toetje.
Bronnen: info, foto bes, recept, foto recept
De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur