Jasappel

Plukroute info

De Jasappel is een zoete stoofappel. Een vrij onbekend en oud ras. De jasappel is voor de professionele kweek van appels minder geschikt, aangezien de boom vaak op jeugdige leeftijd weinig vrucht geeft, en soms een jaar productie overslaat. Als de boom echter ouder wordt, geeft deze grote aantallen zoete appels.

De appel is goed te bewaren.

Bloeitijd: mei
Pluktijd: oktober-november
Wat kun je oogsten: de vruchten (appels)

Recept:

Stoofappels uit de stoofpan

Wat heb je nodig?

Gebruik Jasappels of andere stoofappels uit de Plukroute

Een fles rode wijn

Kruiden naar smaak: bijvoorbeeld kaneel, kardemom, vanille, kruidnagel, gember.

Evt een beetje suiker naar smaak. Je kunt ook rozijnen, noten etc toevoegen.

Wat moet je doen?

Schil de appels, zodat ze het vocht beter opnemen. Snijd de appels in partjes of laat ze heel. Kook de appels in de wijn met de kruiden. 20 minuten als je ze in partjes hebt gesneden, 45 minuten als je de appels heel hebt gelaten.

 

stoof

Bronnen:  infofoto appelfoto recept


logo puur permacultuur

De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur