Plukroute info
Het is een groot tot zeer grote appel, wit, licht broos, sappig wijnzuur, met licht aroma. Het is een appel die je zo lekker kunt eten, maar ook zeer geschikt is voor appelmoes en sap.
Bloeitijd: April
Pluktijd: September
Wat kun je oogsten: de vruchten
Recept:
Appelsap
Wat heb je nodig?
Drie appels
Citroensap
Blender
Wat moet je doen?
Zelf appelsap maken is niet zo moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is een blender en vers fruit. Voor appelsap heb ik 3 appelen in stukjes gesneden en samen met het sap van een citroen geblend tot een lekkere dikke sap. Ik heb een combinatie genomen van 2 elstar appelen en 1 granny smith, maar je kan iedere appel gebruiken die je wilt. Dit sapje is lekker dik en een klein beetje schuimig. Een echte vitaminebom! Dat kunnen we wel gebruiken nu!
Bronnen: info , recept, foto recept, foto appel
De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur