Hedelfinger Reuzenkers

Plukroute info

Vermoedelijk omstreeks 1850 als toevalszaailing in Hedelfingen, bij Stuttgart (Duitsland) gevonden. Sindsdien heeft deze variëteit zich wereldwijd over alle kersengebieden verspreid, wat dit ras ook tal van anderstalige synoniemen heeft opgeleverd zoals Géante d’Hedelfingen, Bradbourne Black, Hedelfinger Riesen, Wahlerkirsche, Chlepfer, Edelfinger, Erdbeerkirsche, Hertemer. Het is zelfs de meest aangeplante kersenvariëteit ter wereld.

Bloeitijd: april tot mei
Pluktijd: juli tot augustus
Wat kun je oogsten: de vruchten

Recept:

Havermout koekjes met kersen

Wat heb je nodig?

70 gram roomboter

50 gram lichtbruine basterdsuiker

1 ei

100 gram havermout

90 gram bloem

zout

gedroogde kersen

karamelstukjes (eventueel)

 

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 190 graden. Mix 70 gram roomboter met 50 gram lichtbruine basterdsuiker en 1 ei tot een smeuïg geheel. Voeg 100 gram havermout, 90 gram bloem en een snufje zout toe. Mix even kort op de langzame stand van de mixer. Voeg fijngehakte gedroogde kersen en karamelstukjes toe (hoeveelheid naar eigen inzicht). Kneed vervolgens het deeg met de hand tot het een bal wordt. Verdeel het deeg in 8 stukjes. Leg deze balletjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk de deegballetjes plat. Zet de bakplaat ongeveer 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven. Smul ze!

 

Bronnen: infofoto kersreceptfoto recept,


logo puur permacultuur

De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur