Plukroute info
De hazelnoot is al heel lang in cultuur. De Grieken en Romeinen waardeerden de smaak van de noten.De houdbaarheid van een hazelnoot wordt verlengd zolang het nootje in de vruchthulzen verblijft. In landen rond de Middellandse Zee zijn uitgestrekte akkers met hazelnoot te vinden. In ons land is in vochtige bossen hier en daar een verdwaalde hazelnoot te vinden.
Bloeitijd: februari tot maart
Pluktijd: oktober
Wat kun je oogsten: de vruchten
Recept:
Hazelnootpasta zonder suiker
Wat heb je nodig?
Rauwe hazelnoten – 150 gram
Cacaopoeder – 1 eetlepel
Wat moet je doen?
Stop de hazelnoten in de foodprocessor
Laat draaien totdat er een egale vloeibare massa ontstaat (duurt even, maar heb geduld)
Voeg de cacao toe en laat nog even draaien
Stop de hazelnootpasta in een potje en bewaar in de koelkast
Bronnen: info, foto hazelnoot, recept, foto recept
De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur