Plukplekken op de kaart

Pluk je mee?

Hank in de ban van de plukroute

Wie aan Hank denkt, denkt aan natuur. Grenzend aan de Biesbosch is het dorpje goed voor prachtige wandelingen, bevertochten en vaartochten door de smalle kreken van een van de mooiste nationale parken van Nederland. De eeuwenoude band van het dorp met de natuur wordt sinds kort doorgetrokken met de aanleg van een heuse Plukroute: een prachtig project waarbij notenbomen, fruitbomen, een hop-tipi, een kruidentuin en een keur aan bloemen het straatbeeld opfleuren.

Zaaien en oogsten

Iniatiefneemster Ilja Adema zocht in 2015 contact met de Martijn Balemans, bedenker van de Plukroute. Het idee achter dit originele natuurproject is dat je mensen kunt verbinden door samen te zaaien en te oogsten. En dat is gelukt! Hank is inmiddels helemaal in de ban van de Plukroute. Een groot aantal vrijwilligers, onder leiding van Rien Nieuwenhuizen, werkt met veel enthousiasme mee aan het succes van het project.

Toekomst

Onze droom? Dat jong én oud straks samen zullen komen in de oogsttijd. Dat inwoners samen plukken, oogsten, schillen, snijden en kokkerellen. Hoe mooi zou het zijn als de kinderen aan de slag gaan met de recepten van de oudere generatie? Zo verbinden we niet alleen inwoners, maar ook de jonge en oudere generatie met elkaar. Een prachtig project door en voor Hank!

Contact

Heb je zin om met ons mee te werken of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via plukroute@hank.nl

Je vind ons ook op Facebook en Instagram

De buurt over de plukroute...