Plukroute info
Dit is een vrij grote appel iets breder dan hoog. Bij rijpheid is de appel strogeel en anders groen. De smaak is zoet wijnachtig en lekker sappig. De appel heeft meerder benamingen; Gravensteinder, Gravensteyn, Prinsenappel, Gul Graastener, Gelber, Grawenstiener. Voor vers gebruik als eerste klas tafelappel. Huishoudelijk gebruik voor uitstekende appelmoes, zeer goed voor appelsap en wijn. Er is geen kwaliteit verschil tussen de oorspronkelijke Gravensteiner en de vele kleurmutanten die inmiddels ontstaan zijn.
Bloeitijd: april
Pluktijd: begin september
Wat kun je oogsten: de vruchten
Recept:
Appelwijn
Wat moet je doen?
Een echte wijn is gemaakt van druiven en de druif is ook de nummer 1 vrucht om wijn van te maken. Maar de appel is een goede nummer 2. Van appels is ook een lekkere wijn te maken en vooral als je een mengeling hebt van verschillende soorten. Gebruik bijvoorbeeld de valappels (zonder bruine plekken) van verschillende bomen. Voor het volledige recept ga naar: Wijn maken
Bronnen: info, foto appel, recept, foto recept
De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur