Plukroute Etten-Leur

In Etten-Leur hebben de verschillende bestaande en nieuwe “Pluk” initiatieven de handen in één geslagen; Plukroute Etten-Leur. Samen willen zij de inwoners en vooral ook schoolkinderen laten proeven en ruiken aan al het eetbare groen in Etten-Leur. De natuur een stukje dichterbij brengen, zodat iedereen kan genieten van de bloesem, het groeien van fruit en de oogst. Samen gaan zij activiteiten organiseren voor jong en oud en komen er nog steeds nieuwe “Pluk” initiatieven bij. 

Ijsboerderij Heidehoeve

Op deze ijsboerderij van de familie Pijs kunt u o.a. genieten van een heerlijk zelfgemaakt ijsje op het terras, en kunnen kinderen spelen en kennismaken met de dieren. Daarnaast staan hier enkele plukbomen.

Eetbare vruchten

appels

Adres Hoge Bremberg 33

Pluktuin Den Hill

Samen met de bewoners van buurtschap Den Hill zijn er in totaal maar liefst 23 fruitbomen geplant langs de Bollenstraat vanaf de kruising Hoge Vaartkant. De bomen staan openbaar en zijn voor iedereen toegankelijk. Ook is er een prachtig bloemenmengsel gezaaid dat bloeit vanaf het voorjaar tot het najaar. Er zijn drie zitbanken aanwezig, gemaakt door de bewoners zelf waarop genoten kan worden van het prachtige uitzicht.

Eetbare vruchten

Appels, peren, pruimen

Adres kruising Bollenstraat/Hoge Vaartkant

Kwekerij & Imkerij Den Hill

In 1970 zijn Henk en Jo Boot begonnen als Kwekerij en Imkerij. Zij kweken duurzame productie van bijenvolken en bijen producten. Verder verzorgen zij Educatie – bestuiving in land- en tuinbouw- bijenproducten- solidaire bijen – advies over klein en zacht fruit – geïntrigeerde bestrijding enz. De tuin bij Henk en Jo is openbaar voor alle inwoners uit Etten-Leur, iedereen is welkom. Wandel door deze mooie tuin, geniet van de bloemen en de bijtjes en pluk vooral ook een hazelnoot, bes of framboos. De wandeling door de tuin is alleen al een beleving  (Rustbank aanwezig) Voor meer informatie bezoek vooral de website www.bijendenhill.nl.

Eetbare vruchten en noten (Struik of boom)        
Zwarte en rode bes – Hazelnoot – Kastanje – Braam framboos – Blauwe bes – Bijen educatie – Bloemen veld    

Adres – Hilsebaan 91 – 4873 L Etten-Leur – 076-5015102 – 06-30280783

Pluk’s plukhoek

Behorende bij Pluk’s Hasselbraamroute.
Het onbekende wordt bekend, verrassende hasselbramen krijgen een naam terwijl u de route verkent. Pluk hier en daar een vrucht en laat u verblijden door hetgeen de route u te bieden heeft. De route start midden in de historische kern van Etten. Sinds 1968 samengevoegd met Leur tot de grote gemeente Etten-Leur. De gehele route is 4,5 km lang. Op de website van foodwalks.nl vindt u uitgebreide informatie over de route. Er is zelf een wandelkaartje te downloaden. http://foodwalks.nl/pluks-hasselbraamroute

Eetbare vruchten en noten
Bottelroos – Zwarte bes – Rode bes – Witte bes – Herfstframboos – Doornloze braam – Appelbes – Hazelaar – Mispel – Kweepeer – Gele kornoelje

Adres – Tamboerijn – Bisschopsmolenstraat

Pluktuin naast de Samentuin Van Gogh

Naast de Samen tuin Van Gogh is de Pluktuin aangelegd. Peren, appels, bramen en frambozen gewoon voor het oprapen. De initiatiefnemer Kees Naalden wil vooral bereiken dat buurtbewoners elkaar ontmoeten, kinderen van ouderen leren en dat de Pluktuin bijdraagt aan de sfeer in de wijk.

Eetbare vruchten
Peren – Appels – Bramen – Frambozen

Adres – Hoek Stationsstraat/Lambertusstraat