Plukroute info
Een van de meest geliefde kruiden in de Franse keuken is dragon. Dit kruid met z’n langwerpige blaadjes is heel verfijnd en smaakt licht naar anijs. Gebruik dit kruid met mate, want de smaak wordt snel sterker. Datzelfde geldt voor gedroogde dragon.
Bloeitijd: juli tot oktober
Pluktijd: maart tot september
Wat kun je oogsten: de bladeren
Recept:
Witte druiven met dragon
Wat heb je nodig?
½ limoen (uitgeperst)
3 eetlepels olijfolie extra vierge
1 mespunt gedroogde dragon
1 mespunt honing (acacia)
200 g witte pitloze druiven (gehalveerd)
1 handje rucolasla (zak a 75 g)
Wat moet je doen?
Klop het limoensap met de olie en de dragon tot een dressing. Breng op smaak met de honing en zout en peper naar smaak. Schep de dressing om met de gehalveerde druiven en de rucola en marineer het gerecht voor het serveren minstens 30 minuten op een koele plaats. Lekker bij gebakken witvis.
Bronnen: info, foto kruiden, recept, foto recept
De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur