Plukroute info
De geelbruine vruchten van Doyenné du Comice zijn groot, breed en onregelmatig gevormd. Het is een zeer goede, zoete en sappige handpeer met een aromatische smaak en smeltend vruchtvlees. De Doyenné du Comice is een handpeer en is van de handperen, na Conference, het meest geteelde ras in België en Nederland. Het ras is gekweekt door de Comice Horticole de Maine et Loire te Angers in Frankrijk en in de handel gebracht in 1849.
Bloeitijd: april-mei
Pluktijd: oktober-november
Wat kun je oogsten: de vruchten (peren)
Recept:
Andijvie met gorgonzola en peer
Wat heb je nodig?
Half ciabatta brood
1 rijpe peer
250 gram andijvie
100 gr gorgonzola kaas
1 theelepel honing
Wat moet je doen?
Oven voorverwarmen op 225 °C. Brood afbakken volgens aanwijzing op verpakking. Peer schillen, van klokhuis ontdoen en in parten snijden.Intussen andijvie in 3 min. beetgaar koken en afgieten. Gorgonzola over andijvie verkruimelen en even meewarmen tot hij smelt. Ciabatta in grove stukken snijden. Andijvie op bord scheppen. Peer ernaast leggen en honing over andijvie en peer druppelen. Serveren met ciabatta.
Bronnen: recept, foto peer, info peer, info peer
De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur