Conference

Plukroute info

De conference peer is de onbetwistbare nummer één in de Belgische en Nederlandse perenteelt. De vrucht is gekend om zijn lekkere smaak en bewaart goed. Je kan ze knapperig fris of lekker sappig eten. Conference peren zijn langwerpig en als je ze aan het steeltje vasthoudt lijkt het net alsof hij een lange nek heeft. Sommige mensen vinden de peer lekker als ze nog niet heel rijp zijn, groen en knapperig. Anderen hebben de voorkeur voor een rijpe Conference die zoet is en lichtgeel van kleur.

Bloeitijd: april tot mei
Pluktijd: begin en half september
Wat kun je oogsten : de vruchten

Recept:

Peer en dadel muffins
Wat heb je nodig?

3 eieren
±2-3 el kokosolie (40 ml)
60 gram volkoren speltmeel
1 tl bakpoeder
50 gram dadels, in stukjes gesneden (+ 2-3 extra)
1 rijpe peer, in stukjes gesneden

Wat moet je doen?

Verwam de oven voor op 180 graden en zet een muffintray klaar met daarin wat bakpapiertjes.

Doe de eieren, kokosolie en dadels in een blender of keukenmachine. Mix tot een homogene massa zonder te grote stukjes dadel. Doe in een kom en roer daar het speltmeel, bakpoeder, 3 dadels in kleine stukjes gesneden en het vruchtvlees van de peer doorheen. Klop het kort tot alles net gemengd is. De lekkerste muffins maak je namelijk door zo min mogelijk te kloppen..

Schep in de vormpjes die klaar staan en schuif in de voorverwarmde oven. Na ongeveer 25 minuten zijn ze mooi gerezen en gaar. Laat voor een paar minuten afkoelen in de muffinvorm, verplaats naar een rekje en laat ze daar volledig afkoelen.

conference recept

 

Bronnen:  infofoto peerreceptfoto recept


logo puur permacultuur

De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur