Plukroute info
Deze handpeer kun je goed bewaren in een vochtige koele kelder en is lekker na een warme zomer. De Comtesse de Paris peer is wit, zoet en heeft sappig vruchtvlees. Het is een goede handpeer, middel groot en… van Franse oorsprong.
Bloeitijd: april
Pluktijd: oktober
Wat kun je oogsten: de vruchten (peren)
Recept:
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
Wat heb je nodig?
4 handperen
¾ liter droge witte wijn
100 g gorgonzola piccante 48+ (pakje 150 g
1 el Spaanse tijmhoning (fles 375 ml)
Wat moet je doen?
- Schil de peren en halveer ze. Haal met een theelepel of meloenbolletjeslepel het klokhuis uit elke helft. Verwarm de wijn in een pan en voeg de peren toe. Pocheer ze 15 min. tegen de kook aan.
- Verwarm de ovengrill voor. Schep de peren uit het vocht en leg ze in de ovenschaal. Vul de halve peren met de gorgonzola. Druppel er wat honing over. Zet de peren een paar min. onder de grill, tot de kaas begint te smelten, maar niet te veel kleurt. Strooi eventueel wat verse tijm over de peren. Serveer direct. Bon appétit!
Bronnen: info, foto peer, recept, foto recept
De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur