heel princenhage plukt

Plukroute Princenhage

Door Princenhage (Breda) komt een Plukroute van 3,5 km. Een route door plantsoenen en straten waarlangs je een ‘heerlijke’ wandeling kunt maken: van fruitbomen en struiken kun je de vruchten, bessen, noten en bloemen plukken, gratis. Het wordt een mooie, speelse route. Jong en oud kan er genieten van de natuur en zien hoe de vruchten groeien en bloeien. Schoolkinderen kunnen ruiken en proeven van het eetbare groen, de wat ouderen  herkennen bomen en struiken van vroeger.

Langs de route komen informatieborden. Mensen komen zo zelf op ideeën voor hun eigen tuin, waardoor de hele wijk groener wordt. Straten en plantsoenen fleuren op. Dit levert een gezondere leefomgeving op, voor mens én dier. Omdat het groen in de wijk afwisselender wordt, trekt dit meer en meer verschillende diersoorten aan: bijen, insecten, vogels. Het groen wordt mooier en avontuurlijker. Dat maakt dat mensen graag even een wandeling maken, met (klein)kinderen of de hond. Zo brengt de route mensen ook met elkaar aan de praat, over de buurt, het groen, de vruchten, recepten.

Veel mensen doen mee

Marie-Louise de Ponti en Kim Schrier zijn de initiatiefneemsters van deze Plukroute in Princenhage. Inmiddels is er een groep enthousiaste vrijwilligers die de kar met hen trekt. Ook de gemeente en sponsors dragen bij aan het project. En vele andere organisaties en scholen zijn erbij betrokken.

Het eerste stuk aangeplant!

Het eerste deel van deze Plukroute is in november 2017 aangeplant. Elk jaar groeit de route. De plannen worden steeds gemaakt samen met omwonenden die vervolgens vaak ook meehelpen met het onderhoud. Kijk op onze website voor de laatste stand van zaken.

Meedoen?

Veel meer informatie en foto’s vind je op onze website: www.plukroute-princenhage.nl Ook vind je daar een contactformulier. En volg ons op Facebook: @heelprincenhageplukt 

breda