Plukroute info
Rozenbottel is niets meer dan een vrucht van een roos. Deze vrucht komt in verschillende kleuren en vormen voor en dit is afhankelijk van de roos. De vrucht bevat zaden die hard en geelkleurig zijn. Over de hele wereld komt deze vrucht voor behalve in Australië en wordt al lange tijd gebruikt als basisingrediënt voor bijvoorbeeld jam en het drankje dat we allemaal kennen genaamd Roosvice!
Bloeitijd: juni tot augustus
Pluktijd: eind augustus tot september
Wat kun je oogsten: de vruchten
Recept:
Rozenbottellikeur
Wat heb je nodig?
1 pond rozenbottels
ca. 600 ml brandewijn
1 kaneelstokje
1 vanillestokje
2 eetlepels kandijsuiker
Wat moet je doen?
Maak de rozenbottels schoon. Verwijder de kroon en het steeltje en haal de zaden eruit. Doe de bottels in een schone glazen pot, voeg het vanillestokje, het kaneelstokje en de kandijsuiker toe. Voeg brandewijn toe zodat de vruchten onder de brandewijn staan. Zet de pot op een warme plaats neer en schud ze regelmatig zodat de suiker goed oplost. Na 2 maanden kunt u de likeur drinken.
Bronnen: info, foto bottelroos, recept, foto recept
De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur