Plukroute info
Een goed smakende populaire kers, niet alleen bij de amateur maar ook bij de groenteboer kunt u deze kers vinden. Een aparte gele kleur met rode plekken. Een goed smakende vroege kers.
Bloeitijd: april tot mei
Pluktijd: begin tot midden juni
Wat kun je oogsten: de vruchten
Recept:
Kip met kersen
Wat heb je nodig?
400 gr. kipfilet
3 bolletjes gember
1 pot kersen zonder pit
2 eetlepels olie
1 bekertje creme fraiche
half zakje kerriesaus
1 theelepel sambal oelek
3 theelepels kappertjes
2 teentjes knoflook
zout en peper
1 blikje croissantdeeg
150 gr. geraspte belegen kaas
Wat moet je doen?
Kip en gember in kleine stukjes snijden,
in een zeef de kersen laten uitlekken, sap bewaren.
Olie verhitten in koekenpan, kipblokjes goudbruin bakken, af en toe omscheppen. Toevoegen: kersen, creme fraiche, kerriesauspoeder, sambal, kappertjes en gember. knoflook erboven uitpersen en door elkaar roeren. Op smaak brengen met peper en zout en eventueel wat kersensap toevoegen.
Tot gebruik in de koelkast bewaren.
Oven voorverwarmen op 200 graden. Lage ronde ovenschaal invetten. Croissantdeeg in driehoeken verdelen en de ovenschotel bekleden met het deeg. Punten van de driehoeken naar het midden laten wijzen. Kip- en kersenmengsel over het deeg verdelen en met het overhangend deeg bedekken. Kaas erover strooien. Op het rooster in het midden van de oven de schotel in ongeveer 20 minuten goudbruin bakken. Eventueel serveren met een frisse salade.
Bronnen: info, foto kers, recept, foto recept
De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur