Plukroute info
Een vroege kers met donker vruchtvlees en een felrode kleur. Bigarreau Burlat groeit vooral in de eerste jaren sterk en geeft vroeg vrucht.
Bloeitijd: april tot mei
Pluktijd: half juni
Wat kun je oogsten: de vruchten
Recept:
Flensjes met kersen
Wat heb je nodig?
1 ei
zout
30 gram bloem
2 deciliter melk
klontje boter
1 kleine pot kersen
3 eetlepels rietsuiker
50 gram boter
1 deciliter sap van de kersen
1 glaasje kersenlikeur
Wat moet je doen?
Klop het ei met zout, bloem en melk tot een beslag. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak 8 flensjes. Houd de flensjes warm. Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Verhit de boter in een steelpan en voeg al roerend de rietsuiker met het sap toe. Laat het geheel op laag vuur inkoken tot de helft. Voeg de kersen met de likeur toe. Haal de flensjes door de saus en leg 2 opgevouwen flensjes op een bordje. Schenk de saus met kersen over de flensjes.
Bronnen: info, foto kers, recept, foto recept
De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur