Beurré Alexandre Lucas

Plukroute info

De Beurré Alexander Lucas peer heeft een bijzondere smaak die het best te omschrijven is als matig zoet. Het vruchtvlees is een beetje sappig. Eet peren uit het vuistje, in fruitsalades of als nagerecht.

Bloeitijd: maart tot april
Pluktijd: eind september tot december
Wat kun je oogsten: de vruchten

Recept:

 Broccolitaart met cashewnoten en peer

Wat heb je nodig?

5 plakjes bladerdeeg
500 gr broccoli
zout
peper
100 gr cashewnoten
100 gr belegen kaas (geraspt of in plakjes)
2 handperen
2 eetlepels bloem
3 eetlepels paneermeel
3 eieren
1/2 dl slagroom
1 eetlepel bouillonpoeder

 

Wat moet je doen?

Maak de broccoli schoon en verdeel het in kleine roosjes. Kook ze in ongeveer 5 minuten gaar en giet ze af. Hak de noten grof. Schil de peren, haal de klokhuizen eruit en snijd de peren in dunne plakjes. Verwarm de oven voor op 225 graden. Leg de plakjes ontdooide bladerdeeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een grote lap. Bekleedt een ingevette vorm met het deeg. Bestrooi de bodem met het paneermeel en verdeel de peer erover. Verdeel de broccoli en de noten over de peer. Klop de eieren met de slagroom, het bouillonpoeder en wat peper los. Schenk het eiermengsel over de taart en dek het af met de kaas. Bak de taart iets onder het midden in een voorverwarmde oven in ca. 45 minuten gaar.

 

Bronnen: info, foto peer, recept, foto recept


logo puur permacultuur

De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur