Bessenmix

Plukroute info

De bessenmix bestaat uit rode, witte en zwarte aalbessen. De aalbessen zijn in de hele zomer te krijgen. De rode aalbessen zijn verreweg het zuurste. Witte aalbessen zijn minder zuur, milder van smaak. Zwarte bessen kunnen rauw niet gegeten worden, maar is wel erg gezond. Verwerk deze bessen in jam, of zelfgemaakte limonade.

Bloeitijd: april
Pluktijd: juli
Wat kun je oogsten: de vruchten

Recept:

Cheesecake met bessen

Wat heb je nodig?

Deeg:
2 eieren
300 gr (volkoren) bloem
2 theel bakpoeder
100 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
100 gr boter
Vulling:
400 gr verse roomkaas
Rasp van 1 citroen
1 zakje voor klop pudding vanille
250 ml slagroom
100 gr suiker
300 gr bessen

 

Wat moet je doen?

Zeef de bloem samen met het bakpoeder in een grote kom. Voeg de suiker, vanillesuiker en boter in stukjes toe. Kluts de eieren er bij en kneed tot een soepel deeg. Je kunt dit doen met de hand of met een machine. Dek de deegbal af en zet hem zolang in de koelkast. Verwarm de oven op 180 graden. Mix de roomkaas met citroenschil, suiker, puddingpoeder met een mixer tot een gele romige massa. Klop de slagroom in een andere kom stijf.

Rol de deegbal uit en bekleed de ingevette vorm. Het deeg breekt vrij snel dus ik had het op een stuk bakpapier uitgerold en daarna in de vorm laten glijden. Bekleed de zijkanten tot een hoogte van ongeveer 3 cm. Schep de roomkaas met de slagroom door elkaar en verdeel over de bodem van de bekleedde bakvorm. Strijk de oppervlakte recht en verdeel de bessen er over. Zet de taart ongeveer 35 min in de oven. De bodem moet goudbruin en krokant zijn. Haal de cheesecake uit de oven en laat afkoelen op kamertemperatuur. Zet hem daarna in de koelkast totdat hij helemaal is opgesteven. Dit duurt minimaal 3 uur, maar het beste is om hem de hele nacht in de koelkast te laten staan. Je kunt de bessen ook vervangen door ander fruit.

taart met cheesecake en bessen

 

Bronnen: infofoto besreceptfoto recept


logo puur permacultuur

De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur